Skip to main content

Rețetă: Biscuiți cu fructe de pădure

Ingrediente:
- 10 linguri de fulgi de ovăz
- 4 sau 5 linguri de fulgi de nucă de cocos
- 3 linguri de semințe de in(inul trebuie să fie măcinat)
- 180 de grame fructe de pădure(eu am folosit mure)
- 3 linguri de zeama scursă de la fructele de pădure(au fost congelate și, dezghețându-se s-a scurs zeama; dacă aveți fructe proaspete, folosiți apă în loc de zeamă)
- 2 linguri de miere
- un praf de cardamon
- conținutul unei păstai de vanilie
- 2 lingurițe de coajă de lămâie



Mod de preparare:
1.Se amestecă toate ingredientele, până ce compoziția devine ca un aluat(dar mai uscat).
2.Rulați aluatul pe un tocător, întindeți-l bine.(El se poate sfărâma, deoarece e uscat, însă nu e nico problemă; cu mâna puteți să lipiți bucățile care se desprind).
3.Tăiați cu un pahar aluatul pentru a face formele respective.
4. Așezați-le pe o tavă, tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei.
5. Se țin la cuptor aprox. 25 de minute.(Eu le-am ținut un pic mai mult și s-au ars ușor pe fund. Chiar dacă nu au gust amărui e inestetic. Vă recomand să șe țineți la cuptor până ce încep să devină aurii, iar culoarea aceea puternică, roz, pălește ușor).

P.S. Fructele de pădure vor căpăta o culoarea închisă, spre negru. Nu sunt arse, dar așa recționează la căldura cuptorului.
Se poate vedea că sunt nițel arse pe fund, de asta spun că trebuie să fiți atenți, să verificați des cuptorul.





Comments