Wednesday, January 28, 2015

Rețetă: Bomboane de căpșuni


        Congelatorul meu este plin de fructe de pădure, dar și de alte bunătăți specifice verii. Printre altele am și căpșuni, dar, din nu știu ce motiv, nu mai pot suporta smoothie-ul preparat cu aceste fructe, astfel încât a trebuit să mă gândesc la o modalitate ușoară de le utiliza. Am făcut niște biluțe gustoase cu căpșuni, doar că există o singură problemă. Când am încropit compoziția nu m-am gândit foarte mult la ingrediente, ci doar la ce am prin casă, așadar cantitățile de mai jos sunt scrise cu aproximație
       Am preparat bomboanele de două ori și au fost la fel de gustoase.

Ingredinete:
- aprox 50 grame de căpșuni decongelate
- 3 linguri de semințe de floarea soarelui mărunțite fin
- 6 linguri de fulgi de nucă de cocos
- 1 linguriță de miere
- 1 linguriță din zeama ce rămâne în urma decongelării căpșunilor


Mod de preparare:
1. Se pasează căpșunile bine.
2. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă până ce rezultă o compoziție lipicioasă, dar suficient de fermă cât să puteți forma biluțe.
3. Se lasă aprox. 20 minute la congelator și se servesc.

P.S. Am fotografiat bomboanele după ce le-am preparat, însă vor fi mai ferme dacă stau la congelator(eu nu am mai avut răbdare prima dată când le-am încercat).


3 comments:

  1. ARATA ABSOLUT DELICIOASE!! :3
    Stii, te-as cam adopta si te-as lua la mine acasa, numai pentru cum te joci cu fiecare ingredient!! ;)

    ReplyDelete
  2. Multumesc Andreea Au fost foarte bune si nu spun asta pentru ca eu le-am facut.e astept eu pe la mine, daca vrei sa gusti ceva bun :)

    ReplyDelete