Skip to main content

Rețetă: Chec cu scorțișoară și mere/ Cinnamon Apple Loaf

  

 RO:

     Când vine vorba de scorțișoară eu mă gândesc la Crăciun. Știți și voi, fursecuri cu alune și scorțișoară, checuri, ciocolată caldă și alte minunății. Dar și toamna vorbim de scorțișoară, dacă ne gândim la dovleac, plăcinte cu mere, băuturi condimentate și atmosfera răcoroasă.
     Am tot experimentat în ultima vreme cu diverse tipuri de găină fără gluten; este destul de greu de lucrat cu unele, deoarece consistența prăjiturile se schimbă odată cu felul acestora.
     Dar vestea bună este că am găsit câteva rețete preferate: torturi, negrese, fursecuri.
     Am mâncat checul ăsta în decursul a câtorva ore, cinci să fie (Îmi era foame, da?) și nu regret deloc!
     Pentru această rețetă aveți nevoie de o cană și de ingrediente, bineînțeles. Dar, da, ușurința preparării acestei prăjituri stă în utilizarea unei căni pentru a măsura ingredientele.

Ingrediente:

- 1 cană de fulgi de ovăz
- 2 ouă și 2 albușuri sau 3 ouă întregi
- 1 cană de făină de orez integrală
- 2 lingurițe de praf de copt
- 1/2 cană de ulei de măsline
- 1/2 cană de apă
- 2 mere date pe răzătoare
- scorțișoară

Mod de preparare:

1. Amestecați într-un bol toate ingredientele uscate: făina, praful de copt, scorțișoara.
2. În alt bol amestecați ouăle, merele, uleiul și apa.
3. Ingredientele umede se combină cu cele uscate și se omogenizează.
4. Compoziția se coace aproximativ 30. Preferabil să faceți testul cu scobitoarea.


EN:

     When it comes to cinnamon I think about Christmas. You know, hazelnut and cinnamon cookies, loafs, warm chocolate and other wonderful foods. But we speak about cinnamon during the autumn season too, if we think about pumpkin, apple pie, spiced drinks and chilly atmosphere.
     Lately Ive been experimenting with different kind of gluten free flours; it s somehow tricky to work with some because the consistency of a cake changes depending on what kind of flour you decide to use.
     But the good news is that I found a few favourite recipes: cakes, brownies, cookies, you name it!
     I ate this delicious loaf in the span of  five hours (I was hungry, okay?) and I regret nothing!
     For this recipe you ll need a mug and... ingredients, of course. But, yeah, the easy what makes this recipe easy is a mug, used for measuring almost everything.
     So, guys, the cup is the equivalent of the mug I was talking about. But to be more precise, my mug had...lets say, 150 ml, in case you wanted to know.

Ingredients:

- 1 cup rolled oats
- 1 cup brown rice flour
- 2 egss and 2 egg whites OR 3 whole eggs
- 2 tbsp baking poder
- 1/2 cup olive oil
- 1/2 water
- 2 medium, grated apples
- cinnamon

Directions

1. Mix all the dry ingredients in a bowl: flour, baking powder, cinnamon.
2. In another one mix the grated apples, oil, water and eggs.
3. Combine the dry and wet ingredients and mix really well.
4. Bake the loaf for aprox 30 min  or until a toothpick comes out clean.

Comments